This website is not maintained anymore. If you want to keep track of me or my projects (or hire me) check www.conveniencefactory.com or follow me @conveniencedev

Ruwebit
HARDWARE REVIEWS, DIY PROJECTS, IN-DEPTH ARTICLES
Start DIY projectsReviewsHow-to'sNewsAutomotiveAbout the websiteArchive | Most popularLast updatedTags Sitemap
diy projectsvoip
Bouw zelf een Skype telefoon
Download article as PDF
By Maurice on May 28, 2005 (update on August 20, 2005) popularity:
Zie http://www.jarnaker.com/siemensskype/default.htm voor de beschrijving.

De plaatjes hieronder zijn van mijn poging (als je er op klikt worden ze groter, heel fancy allemaal. Zijn met mijn gsm gemaakt dus niet zeuren.).Zoals de site hierboven beschrijft, heb ik een schroevendraaier gebruikt om de line-in van de telefoon te vinden. Gewoon een kwestie van alle contactjes afgaan en aan de handset luisteren of je klikjes hoort.

De line-out heb ik gevonden door oude oordopjes te gebruiken. Een draad aan de ground van de printplaat en de andere als probe gebruikt. Door steeds in de handset-microfoon te blazen en alle contactjes af te lopen heb je die zo gevonden.

Ik heb de onboard-audio van mijn moederbord enabled en daar mijn telefoon aangehangen, zodat ik mijn gewone geluidskaart kan blijven gebruiken voor het huis/tuin/windows werk.

Oja, de telefoon is een echte Topcom Butler 565. Tja voor minder doe ik het niet ;-)

Last update notes

Je kunt de toetsen van je telefoon ook gebruiken om te bellen. Gebruik daarvoor de volgende software: http://www.chat-cord.com/iframe_dl.htm#dailer

Downloaden is wat lastig, je moet eerst registreren bladibla.

Overigens kun je natuurlijk ook een Chat-Cord bestellen, dan hoef je je telefoon niet om te bouwen. Bijvoorbeeld op http://www.skypetelefonie.nl (heb geen banden met deze site).

Overigens had ik wel problemen om de Chat-Cord software aan de gang te krijgen, omdat ik twee geluidskaarten in mijn PC heb: on-board en een Audigy. Tijdelijk eentje disabelen, de boel installeren en dan weer enablen zou de truuk moeten doen.

Copyright © 1999-2010 by Maurice de Bijl. This article was published on 2005-05-28, the last update was done on 2005-08-20 in diy projects  voip

Was this article useful to you? Please help me by using the toolbar below to tweet the article, give it an eKudo or add it to Hyves, Facebook, Delicous, Digg or another site. Thanks!

Download article as PDF

POPULAR TAGS
Show all tags
SEARCH KEYWORD
FOLLOW ME
Twitter