This website is not maintained anymore. If you want to keep track of me or my projects (or hire me) check www.conveniencefactory.com or follow me @conveniencedev

Ruwebit
HARDWARE REVIEWS, DIY PROJECTS, IN-DEPTH ARTICLES
Start DIY projectsReviewsHow-to'sNewsAutomotiveAbout the websiteArchive | Most popularLast updatedTags Sitemap
ac ryanreviews
AC Ryan Play!On HD media player - mijn bevindingen
Download article as PDF
By Maurice on March 20, 2010 popularity:
Gisteren een AC Ryan Play!On HD media player opgehaald, zonder HD, zelf een 1TB Western Digital harddisk ingebouwd die ik nog had liggen. Niet echt een review maar wat bevindingen op een rijtje.
Specs

HDMI uit
SPDIF optical out (TOSlink)
SPDIF coaxial out
100 Mbps LAN
2x USB 2.0 aansluitingen (voor USB sticks, harddisks)
1x USB 2.0 host aansluiting (om als exterene harddisk aan te sluiten op een computer)
Composite out
Analoog audio out
Component out
Ondersteuning voor NFS, Windows (Samba/CIFS) shares, UPnP/DLNA, ...
Bittorrent client
Ondersteuning voor heel veel betandsformaten (codecs) en containers, tot 1080p.

Bevindingen

Wat ik als eerste gedaan heb is de fan losgekoppeld (het kastje staat op een TV meubel, dus niet ingebouwd, koelt voldoende zo).

Verbruikt in standby (led op rood) minder dan mijn watt-meter aan kan geven, dus < 1 watt
In menu's 12 watt, bij afspelen film 13 watt, bij harddisk spun down niet gemeten
Stond een verouderde firmware om, firmware upgraden is wat omslachtig (via een USB stick terwijl dat kastje aan internet hangt??)
Het apparaatje doet me erg denken aan een KiSS harddisk recorder. De menu's zijn door technici ontworpen, woorden zoals NFS, HDD, UPnP etc. zeggen de gemiddelde consument niets. Daarom is het meer voor de hobbyist bedoeld
Streamen van PS3MediaServer (onder Linux) naar de AC Ryan gaat beter dan naar de PS3: meer formaten worden herkend en ook een doorspoelen, scene opzoeken etc. gaat vlotter
Toch lukt 1080p streamen (bv. BluRay) niet altijd zonder schokken, waarschijnlijk door de trage (100 Mbps) netwerk verbinding Correctie: ook wanneer de film naar de interne harddisk is gekopieerd blijft het schokken. Het ligt wss aan het formaat. Ik moet er wel bijzeggen dat het op de PS3 (ondanks de gigabit verbinding) vaak erger is. 1080p films dus eerst naar de interne harddisk kopieren.

Update: Ik ben iets verder met de diagnose van het stotteren:
Het stotteren op de PS3 wordt veroorzaakt doordat de CPU in mijn server (waar PS3MediaServer op draait) het niet aan kan
PS3MediaServer gebruikte het PopcornHour profiel bij het streamen naar de AC Ryan, wanneer ik het PS3 profiel gebruik heb ik dezelfde resultaten als op de PS3.
Met het PopcornHour profiel heb ik het zelfde resultaat als lokaal vanaf disk (de CPU van de server kan het icm dit profiel makelijk aan, dus daar ligt het niet aan): sommige 1080p film schokken bij snellere scenes (ander soort van stotteren als waarbij de CPU van mijn server het niet aan kan) .

Films afspelen vanaf NFS share ging prima, vanaf Samba (CIFS) is me nog niet gelukt vanwege authenticatie problemen
Verder nog niet veel mee gedaan

Firmware upgraden

Ik heb zo'n ding gekocht en wil de firmware updaten, hoe moet dat?
De firmware updaten gaat niet via internet. Wanneer je de update opties gebruikt in het settings menu (System Update - Extension Package Upgrade / System Upgrade) krijg je foutmeldingen. Je zult de firmware en extension package moeten downloaden en op een USB stick moeten zetten.

Ik heb deze beta firmware (3400) gebruikt. Downloaden, uitpakken en naar USB-stick kopieren.

De Extension Package ik hier gedownload. Ook daarvoor geldt uitpakken en kopieren naar de USB stick.

USB stick in het apparaat steken en de system update uitvoeren.


The missing manuals

De meegeleverde handleiding is karig. Gelukkig is er hulp uit de community.

Retourtje

Precies een dag heb ik het apparaat in huis gehad. Het is nu retour. Waar ik het aangeschaft had om gemakkelijk alle mogelijke media af te spelen valt het nogal tegen. Gebruiksgemak is ver te zoeken. Het zocht een apparaat wat iedereen in het gezin kon bedienen maar met menu keuzes zoals NFS en UPnP wordt dat lastig. Daarnaast stotteren en hakkelen sommige 1080p videos. Zelfs lokaal vanaf de harddisk.

Niets voor mij. Mocht je toch overgehaald willen worden op het apparaat te kopen, kijk dan op hier op Tweakers.


Kooptip

Mocht je twijfelen tussen de Play!On HD en de Play!On HD mini dan kun je best voor de mini gaan. Netwerk snelheid is goed genoeg om 1080p te streamen: heb geen verschillen gezien tussen lokaal afspelen en via het netwerk. Daarnaast kun je nog altijd bijvoorbeeld een 2.5" USB harddisk aansluiten. Het handige van deze harddiskjes is dat ze geen aparte voeding nodige hebben.Copyright © 1999-2010 by Maurice de Bijl. This article was published on 2010-03-20 in ac ryan  reviews

Was this article useful to you? Please help me by using the toolbar below to tweet the article, give it an eKudo or add it to Hyves, Facebook, Delicous, Digg or another site. Thanks!

Download article as PDF

POPULAR TAGS
Show all tags
SEARCH KEYWORD
FOLLOW ME
Twitter