This website is not maintained anymore. If you want to keep track of me or my projects (or hire me) check www.conveniencefactory.com or follow me @conveniencedev

Ruwebit
HARDWARE REVIEWS, DIY PROJECTS, IN-DEPTH ARTICLES
Start DIY projectsReviewsHow-to'sNewsAutomotiveAbout the websiteArchive | Most popularLast updatedTags Sitemap
archivegratis
Gratis OV Studentenkaart
Download article as PDF
By Maurice on June 10, 1999 (update on June 5, 2000) popularity:
This article has been tagged as archive. It is outdated, may contain incorrect information and links may be broken.
Okee. Als je geen student (meer) bent mis je natuurlijk het gemak van de OV-Studentenkaart. Dit is gemakkelijk op te lossen door hem te kopieren van een ander en je eigen pasfoto er op te plakken. Wanneer je geen zin hebt om naar de copyshop in je stad te fietsen, kun je hem ook gewoon inscannen en uitprinten. Om het helemaal af te maken kun je hem zelfs plastificeren.

Eeuwige student…

Ja, denk je nu, daar kan ik zelf ook wel opkomen... En dat is ook zo. De truc van dit alles is dat je de kaart in een portemonee stopt met een (liefst wazig) doorkijk-venster. Op een OV-kaart zitten namelijk kleine groefjes in het plastic laagje die je nooit nagemaakt krijgt. Wanneer je de nepkaart achter zo'n venstertje stopt valt het veel minder op.

Aan te raden zijn 'Duffy' portomonees van de V&D. Veel daarvan hebben een heel vaag venstertje (als je daar een briefje van 25 achterstopt lijkt het ook op een OV. Bij wijze van spreken dan... duh). Er is mij nog nooit gevraagd om de kaart eruit te halen. Dit wordt gewoonweg verzuimd.

Nog wat tips:

Leer de gegevens van degene van wie je de kaart gekopieerd hebt uit je hoofd (geboortedatum etc.).

NS-conducteurs zijn 'scherper' dan buschauffeurs. Een ns-conducteur wenst je zelfs een prettige verjaardag als (geboortedatum OV-kaart = huidige datum). Dus dat je niet raar staat te kijken...

Reis nooit samen met degene van wie je de kaart gekopieerd hebt ;-)

Extra tip: Je kunt overigens ten alle tijden 40% korting krijgen door mee te reizen met iemand die een OV heeft. Tot op heden heb ik mijn OV nooit achter het venster uit hoeven halen.

Last update notes

Update: Extra tip toegevoegd
Copyright © 1999-2010 by Maurice de Bijl. This article was published on 1999-06-10, the last update was done on 2000-06-05 in archive  gratis

Was this article useful to you? Please help me by using the toolbar below to tweet the article, give it an eKudo or add it to Hyves, Facebook, Delicous, Digg or another site. Thanks!

Download article as PDF

Comments on this article

There is 1 comment

Obfuscated IP-address: 252604386
Obfuscated E-mail address: cbaljykaoowo
Click for more details  2009-05-12 13:57:12 posted by J.F.Weijers
Dit is gewoon ondinaire fraude/diefstal.
Het is voor mij onbegrijpelijk dat dit soort berichten op deze site geplaatst kunnen worden.
POPULAR TAGS
Show all tags
SEARCH KEYWORD
FOLLOW ME
Twitter