De 4 belangrijkste levenslessen & technologie

Levenslessen

Het leven is een interessante weg. Iedereen leeft het leven, maar niemand beleeft het op dezelfde manier. Heb jij je wel eens afgevraagd welke levenslessen je zou moeten weten over het leven? Hoe je zo optimaal en gelukkig mogelijk je leven kunt benutten? Je leest hieronder de 4 beste tips die iedereen wil weten voor een beter leven.

Levenslessen 1: Verbinden, een sterke kracht in het leven

Verbindingen voelen en verbindingen creëren. Denken in verbindingen en handelen in verbondenheid. Dat klinkt best vaag, niet? Aan de hand van de volgende voorbeelden zal je het beter begrijpen.

  • Relaties

Stel je ontmoet iemand waar je meer voor voelt dan vriendschap. De eerste date is gepland en tijdens die date vraag je hem of haar direct ten huwelijk. Je partner zal waarschijnlijk gillend wegrennen. Want wat weet je nou werkelijk van elkaar? Iemand kan pas voluit ja zeggen op een huwelijksaanzoek, wanneer er verbondenheid is gecreëerd in de loop van de tijd.

  • Het brein

Je wilt iets nieuws leren, je start met een opleiding. Maar je zult nooit in 1 dag klaar zijn met je studie. Waarschijnlijk zal je zakken voor het examen wanneer dat zou plaatsvinden op dag 1. Maar wanneer je iedere dag opnieuw leert en blijft herhalen, dan vormen zich verbindingen in je brein. Hierdoor ga je de leerstof begrijpen en kun je deze ook gaan toepassen.

Deze verbindingen kun je stimuleren, bijvoorbeeld met neurofeedback. Dit is een nieuwe technologie om je brein te optimaliseren.

Zo zijn er veel meer voorbeelden te verzinnen. Want alles dat je verbindt, wordt groter en meer. Dit geldt natuurlijk ook voor negativiteit. Wanneer je iedere dag negatief nieuws leest, dan worden je gedachtes sceptisch en leer je jezelf om hulpeloos te zijn. Hulpeloos in een wereld waarin alleen maar negativiteit heerst. De verbindingen worden gelegd naar het negatieve. Maar lees je elke dag alleen maar positief en blij nieuws, dan zullen de verbindingen zich vormen naar het positieve. Wees dus waakzaam en houd je ogen open. Je kunt de kracht van het verbinden gebruiken voor je eigen voordeel en jezelf beschermen wanneer dat nodig mocht zijn.

Levenslessen 2: Koop nooit geld

Het is misschien wel een van de meest schokkende ontwikkelingen van de laatste tijd. Geld kopen. Wereldwijd kopen mensen geld. Zelfs als het veel te duur is om geld te kopen. Maar wat wordt ermee bedoeld, met geld kopen? Met geld kopen wordt bedoeld het geld dat je uitgeeft dat je feitelijk niet hebt. Vaak wordt er geld uitgegeven, in de hoop dat het komende salaris voldoende zal zijn om de schuld af te betalen. En omdat het geld er niet is, zijn mensen als snel bereid om een premie te betalen om toch het geld te kunnen kopen.

Hoe koop je geld?Geld lenen

Geld kopen is ook wel geld lenen, in allerlei verschillende vormen. Geld kopen gebeurt via het gebruik van credit cards, hypotheken, leningen en bijvoorbeeld autolease overeenkomsten. Vooral wanneer je geld uitgeeft dat je niet hebt, met daar bovenop een premie. Je betaalt uiteindelijk dus veel meer geld, dan het bedrag dat je hebt gekocht.

De industrie die hierachter schuilt is enorm groot. De meest doeltreffende methodes zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat jij geld gaat kopen. Banken kunnen klanten het gevoel geven dat ze willen helpen. Maar in werkelijk verdienen zij hun brood met het verkopen van hun geld voor een dure prijs. Mensen zullen namelijk altijd nieuwe meubels aanschaffen, een nieuwe auto of een nieuw huis. En zolang dat gebeurt, zullen de banken en hypotheekverstrekkers heel veel blijven verdienen aan het verkopen van geld.

Wat zou er gebeuren als je stopt met het kopen van geld?

Het eerste dat er zal gebeuren is dat je moet leven met een krap budget. Dat zal de eerste maanden pijn doen. Je bent namelijk gewend om geld uit te geven dat je niet hebt. Bijvoorbeeld door rood te staan op je bankrekening of door iets te kopen met je creditcard. Maar wanneer je de eerste moeilijke maanden hebt overwonnen, dan zal je veel minder financiële stress voelen. Simpelweg omdat je veel bewuster nadenkt over je aankopen. Het is een levensles die veel mensen een hoop zorgen zou besparen.

Levenslessen 3: Stel altijd de juiste vragen

Meestal ligt de focus op het geven van de juiste antwoorden. Dat is ons zo aangeleerd. Als klein kind worden al tientallen vragen per dag op je afgevuurd. In de hoop dat je het goede antwoord weet. Want oh wat is iedereen dan trots. Ook op school draait het om de juiste antwoorden. Want alleen zo kun je slagen voor een examen. Antwoorden geven, we zijn er maar druk mee. Maar wat als je nu eens zorgt dat jij degene bent die de vragen stelt? Naarmate je ouder wordt ga je beseffen dat het stellen van vragen je verder brengt, dan het geven van antwoorden. Vragen stellen geeft leiding. Door goede vragen te stellen, vergaar je meer kennis. En dat helpt weer om betere antwoorden te geven.

Goede vragen stellen, kun je dat leren?

Je wordt niet geboren met een pakket aan goede vragen. Het is een vaardigheid die je kunt aanleren. En de enige manier om het te leren is door het te doen. Stel vragen, steeds meer. Er is geen techniek die je kunt toepassen of een methode die je kunt aanleren. Begin met vragen en je zult zien dat je er steeds beter in wordt!

Levenslessen 4: Laat dingen beter achter dan je ze aantreftLeef efficient

Het is een van de beste lessen die je kunt leren in je leven. Laat dingen altijd beter achter dan je ze aantreft. Dit betekent dat je een situatie, een plaats, een baan of een relatie altijd beter achterlaat dan dat je hem in het begin aantrof.

Hoe doe je dat, iets beter achterlaten en waarom?

In ontwikkelde landen hebben mensen sneller geleerd om iets beter achter te laten, dan in minder ontwikkelde landen. Het is een levenswijze, een motto. Een oude auto die je koopt, maak je goed schoon, deuken worden eruit gehaald en de bekleding wordt professioneel gereinigd. Zelfs wanneer je de auto weer verkoopt, wil je dat die er optimaal uitziet. Dit zodat de ander de auto ontvangt in een goede toestand. Of bij het kopen van een huis. Er wordt al direct gekeken wat er geïnvesteerd moet worden om te verbeteren. Zelfs wanneer verbetering niet direct nodig is.

Door dingen beter achter te laten dan je ze aantrof, zal je een persoon zijn die wordt gewaardeerd. Zowel op je werk, in je vriendenkring of in je relatie zal je worden gemist wanneer je er niet bent. Dus hoe vaker je dingen beter achterlaat dan dat je ze aantrof, hoe mooier de wereld om je heen zal zijn.

Wil jij de dingen beter achterlaten? Kies dan eerst voor een duurzaam leven >>>