Een positieve mindset kun je leren met deze simpele tip

Positieve mindset

Stel je zou een hele dag alle gedachtes opschrijven. Het zou een compleet boekwerk worden. Dagelijks razen er wel duizenden gedachtes door je hoofd. Zowel positief als negatief. En zonder dat je het merkt, identificeer je jezelf heel gemakkelijk met deze gedachtes. Ze bepalen je gemoedstoestand. Maar hoe fijn zou het zijn, als jij zelf bepaalt hoeveel ruimte negatieve gedachtes krijgen in je hoofd. Als je zelf kon beslissen hoe positief je mindset zou zijn, zou de wereld toch een stuk mooier en vrolijker maken, denk je niet? Volg daarom deze tips voor een positieve mindset.

De tip die jou gelukkiger maaktPositiviteit

Kies je voor een vrolijker leven? Ga dan aan de slag met deze super simpele, maar krachtige tip. Schrijf iedere avond 3 momenten op die jou vandaag gelukkig hebben gemaakt.

Voordat je gaat slapen, check je meestal nog je telefoon. Multimedia is erg belangrijk. Maar wat als je die telefoon aan de kant legt. Pak je geluksboekje en een pen. Denk na en schrijf 3 positieve dingen op van jouw dag. Dit kan iets heel groots zijn, maar ook een detail.

Wat kun je opschrijven

  • Wat gebeurde er vandaag waar je nu nog trots op bent?
  • Wie heb je blij gemaakt?
  • Waar ben je dankbaar voor?

Het maakt niet uit wat je opschrijft. Sommige mensen zijn tevreden met 3 losse woorden. Terwijl iemand anders een hele alinea nodig heeft om te beschrijven wat hij voelt. Niets is verkeerd, alles is goed. Belangrijk is dat je stilstaat bij het positieve en dat je je dag ook blij afsluit. Zelfs wanneer je je helemaal niet blij voelt. Dan zijn er toch altijd wel 3 hele kleine momenten te vinden die je gelukkig hebben gemaakt vandaag.

Train je positieve mindset

Hoe goed is het om te weten dat je een positieve mindset kunt trainen? Niet voor niets wordt er gezegd dat je wordt wat je denkt. Leer je jezelf aan om iedere dag iets positiefs op te schrijven. Dan merk je dat na een poosje het positief denken vanzelf gaat. Niet dat er geen slechte dagen meer zullen zijn. Maar de positieve momenten ga je opmerken. Erover nadenken of momenten zoeken, dat is verleden tijd. De negatieve gedachtes krijgen op deze manier steeds minder kans om tijd en ruimte in beslag te nemen. Gun jezelf een gelukkiger en positiever leven. Ga voor positieve gedachtes, het is absoluut de moeite waard!

Positiviteit en duurzaamheid gaan hand-in-hand. Lees daarom deze tips voor een duurzaam leven >>>

Hoe blijft die positieve mindset bestaan?

Alles dat je je brein opnieuw aanleert, heeft tijd nodig. Er moeten zogenaamde nieuwe paden worden gevormd in je hersenen. Conditionering wordt het ook wel genoemd. Dit conditioneren duurt gemiddeld 3 maanden. Dat geldt dus ook voor je positieve mindset. Start daarom vandaag nog met het opschrijven van de drie dingen waar je dankbaar voor bent. Maar beloof jezelf dat je dit ook 3 hele maanden gaat volhouden. Pas dan is het in je systeem opgenomen. Wat er vanzelf gebeurt, is dat je focus verandert. Waar je eerst nog snel werd aangetrokken door negativiteit, zal nu je focus liggen op alles dat je blij maakt. Om dat te bereiken, heb je jezelf die drie maanden lang geconditioneerd.

Zeker in het begin kan het lastig zijn om iedere avond de discipline op te brengen. Maak het jezelf dan makkelijk door een reminder in je telefoon te zetten. Hang een briefje op de ijskast of leg je boekje neer op een strategische plek. Maar wat ook heel leuk is, zijn de apps op je telefoon. Dit soort apps sturen je elke dag een reminder, plus een mooie quote ter overdenking. Het kan het net allemaal ietsje makkelijker voor je maken. Zoek maar eens op delightful of dankbaarheid in de appstore. Dan vind je hele fijne apps, mits de engelse taal geen probleem voor je is.

Geluk en het Deense hygge. Lees onze tips voor meer hygge in jouw leven >>>

Is het echt zo simpel?

Je leven veranderen, je vrolijker voelen en je focus verleggen. Kan dat serieus door deze ene tip? Is het echt niet moeilijker dan dat? Het kan best zo zijn dat je nog twijfelt. Zeker wanneer je van nature  een doemdenker bent. En je niet zo snel het positieve ergens van kunt inzien. Maar hey, niet alles in het leven hoeft moeilijk te zijn, om een goed resultaat te behalen.

Het is aangetoond dat het brein geconditioneerd kan worden. Dat maakt het interessant om te zien hoe snel jouw eigen brein een nieuwe stap kan vastleggen. En naast dat je je positiever gaat voelen, kun je jezelf ook andere patronen aanleren die je blij maken. Dan wordt dat een goede volgende stap.

Blijheid kind

Troost op een trieste dag

De dagelijkse schrijf momentjes voor jezelf, zijn bijzonder. Niet alleen omdat je op dat moment echte aandacht hebt voor jezelf. Maar ook omdat door deze momenten een persoonlijk boekwerk ontstaat met fijne gevoelens. De meest kleine details zullen je gaan opvallen, details die je met een glimlach opschrijft. En kom je dan je trieste dagen tegen. Dan hoef je je boekje maar open te slaan om te lezen hoeveel er is om dankbaar voor te zijn. Alle geluksmomenten die je tot dan toe hebt gehad, zullen je helpen om je mindset te veranderen. Van triest en negatief, naar vrolijk en dankbaar.

Nu weet je hoe één simpele tip je leven kan veranderen. Mits je het volhoudt om drie maanden lang elke avond jouw drie geluksmomenten op te schrijven. Probeer het maar. Er zijn je al veel sceptische mensen voorgegaan. En als je deze mensen na een tijd zou vragen naar de bevindingen? Dan zullen ze met een glimlach zeggen dat het `t waard is geweest. Koop voor jezelf een mooi boekje. Een boekje waar je elke dag weer blij van wordt wanneer je het open slaat. En begin met schrijven. Al kost het even wat moeite in het begin. Weet dat je het kunt. Je wilt een glimlach op je gezicht, vrolijk zijn en je dankbaar voelen. Maak daarom de keuze voor jezelf. Ga voor die positieve mindset en start vandaag nog met schrijven. Veel succes, het gaat je zeker weten lukken!