Wat zijn de voordelen van mobiele pinautomaten?

Mobiele pinautomaten

Mobiele pinautomaten geven veel voordelen voor zowel klanten als ondernemers. Het is niet alleen gebruiksgemak, maar ook betaalgemak. Het is voor iedere ondernemer belangrijk dat de mobiele pinautomaat goed functioneert, de tarieven zo laag mogelijk zijn en de transacties snel worden uitbetaald.

Wat zijn de voordelen van mobiele pinautomaten voor ondernemers?

Tip: Het is goed dat je als ondernemer je bewust bent van deze voordelen van mobiele pinautomaten. Dan ben je bekend met de mogelijkheden, vereisten en beperkingen van mobiele pinautomaten.

Betalingsmogelijkheden

Wat is mobiel pinnen?

Pinnen wordt steeds populairder in Nederland. Inmiddels wordt ruimt 60% van de betalingen gedaan met pin. In Nederland kun je overal pinnen. Daardoor verwacht de consument ook overal te kunnen pinnen. De consument heeft steeds minder contant geld op zak om dingen te kopen.

Als ondernemer dien je hierop in te spelen. Een mobiel pinautomaat biedt een oplossing om toch betalingen te kunnen ontvangen op bijvoorbeeld beurzen en evenementen.

Een mobiel pinautomaat is verbonden met een tablet of smartphone via Bluetooth of functioneert met een simkaart. De betalingen kunnen via een App worden aangemaakt en vervolgens worden betaald door de betaalkaart in de mobiele pinautomaat te steken.

Mobiel pinnen is dus in veel situaties een gemakkelijke oplossing.

Mobiel pinautomaat

Nadelen en voordelen van mobiele pinautomaten

Het is goed om te realiseren wat een mobiel pinautomaat precies inhoudt. Met name kleine en middelgrootte ondernemers gebruiken een mobiel pinautomaat. Ze gebruiken dit type pinautomaat bij evenementen, beurzen, festivals, markten, bezorgen, maar ook gewoon in de winkel.

Een mobiel pinautomaat is met name financieel voordelig bij onregelmatig of weinig gebruik. Dan bied je als ondernemer toch een pinmogelijkheid, zonder dat dit veel kost.

De belangrijkste voordelen van mobiele pinautomaten zijn:

  • De klant kan snel en gemakkelijk betalen.
  • Betalen met de pin betaalkaart of creditcard.
  • Easy Payment Services accepteert vrijwel alle betaalkaarten.
  • Bij mobiele pinautomaten gelden vaak geen vaste kosten, maar juist kosten per transactie. Dit is voordelig bij onregelmatig gebruik.
  • In veel gevallen worden de betalingen voltooid met een 3g/4g/5g netwerk via een mobiele telefoon of tablet. Dit betekent dat je niet afhankelijk bent van wifi-ontvangst.
  • Veel aanbieders van pinautomaten bieden gemakkelijke oplossingen in Apps. Zoals overzichten van inkomsten, betalingen, enzovoort.

Maar mobiele pinautomaten hebben ook enkele nadelen die je in overweging zou moeten nemen. Zoals je ziet zijn dit geen nadelen om je zorgen om te maken.

  • Bij veel gebruik kunnen de absolute kosten van pinautomaten hoog uitvallen. Dit is het geval wanneer je betaalt per transactie.
  • Je hebt een mobiel apparaat (smartphone of tablet) nodig voor internetontvangst. Bij slecht bereik of een storing kun je geen mobiele betalingen uitvoeren.

Mobiel pinautomaat van Easy Payment ServicesLogo easy payment services

Wij raden je de mobiele pinautomaten van Easy Payment Services aan. Easy Payment Services biedt namelijk lage tarieven. Dat is belangrijk voor kleine en middelgrootte ondernemers.

Heb je interesse? Bekijk dan hier de prijzen van mobiele pinautomaten van Easy Payment Services

Of lees verder over informatietechnologie en alles wat je hierover moet weten.